Online teszt információk

Kedves Barátunk!

Mielőtt nekifognál a teszthez, kérjük olvasd el ezt az információt; imádkozz, hogy Isten Szellem hozza fel, amit megtanultál, és a lehetőség szerint nyugodj meg. A teszt 100 pontos, 25 éves tapasztalat szerint átlagos felkészüléssel a „megfelelt” szint (min. 51 pont) gond nélkül elérhető. A teszt felöleli a teljes anyagot, tehát kiderül, melyik része él benned, melyik kevésbé. Igényesebb, alaposabb készüléssel a „dicséretes” szint (min. 85 pont) sem gond.

·         A feladatra másfél órát ad a rendszer. Erre feltétlen biztosíts ennyi szabad időt. Az eddigi tapasztalat szerint ez az idő koncentrált munkával bőven elegendő, ami ennyi idő alatt nem jut valaki eszébe, valószínűleg később sem.

·         Először is olvasd végig figyelmesen az összes kérdést.

·         Utána haladj végig azokon a kérdéseken, amelyek a legkönnyebben megoldhatóknak tűnnek. Ez már némi biztonságérzetet ad. Ne tölts el 35 percet rögtön a második kérdéssel, ne kerülj pánikhangulatba.

·         Pontosan értsd meg a kérdést, nehogy félreértve másra válaszolj.

·         A kérdések egy része választható feladat, a többi kifejtő jellegű, szöveges választ, vagy felsorolást kér. A választható kérdéseknél ügyelj rá, hogy hány válasz jelölhető meg, ha többet jelölsz meg, azért pontlevonás jár. Kevesebbet se tanácsos megjelölni, azzal eleve hibázol.

·         A kifejtős kérésekre lehetőség szerint tömör, lényegre törő választ adj. Ha a felsorolás lehetőséget ad a megszabotton felül többlet válaszra is, az max. +3 lehet.

·         Ha kérdés igehely-megjelölést, vagy tömör idézetet kér, akkor a válasz valóban bibliai tartalmú legyen, ne csak egy személyes megjegyzés. Az idézetnek nem kell 100%-os precizitással visszaadni egy magyar fordítás szövegét, de legyen körülbelül felismerhető.

·         A választható kérdéseknél (jelölj meg x-et, igaz-hamis, párosíts össze) jól gondold meg a választ, mert ha megjelölted, és tovább haladtál, már nem módosíthatod. A kifejtő jellegű kérésekre később még visszatérhetsz, amíg nem küldted el.

·         Ha elküldted a tesztet, a választható kérdések pontszámát azonnal láthatod. A kifejtősökkel meg kell várnod, hogy kijavítsák, azután lesz meg a végleges pontszám.

·         Ha nem érted el az 51 pontot (ez eddig ritkán fordult elő), újra meg kell oldanod egy másik alkalommal. Oklevelet csak mind a 12 teszt legalább „megfelelt” szintű megoldása után adunk.

Isten kegyelme legyen veled, állj neki!


Utolsó módosítás: 2020. augusztus 23., vasárnap, 17:45